Θα έχετε παρατηρήσει ότι έχουμε μια ιδιαίτερη «αδυναμία» στις χρηματο-οικονομικές τεχνολογίες (βλ. FinTech) για διάφορους λόγους: πρώτα απ΄όλα προσφέρουν ασύγκριτη ευκολία χρήσης μέσω Smartphones, έχουν ταρακουνήσει όλο το κατεστημένο χρηματοπιστωτικό σύστημα αλλά και θα αλλάξουν δραματικά τη καθημερινότητά μας, ειδικά μόλις ωριμάσουν οι εφαρμογές Blockchain.

Η πρώτη επαφή με την ομάδα Stealth έγινε στο Beyond Hackathon της Eurobank. Η πρώτη παρουσίαση θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι δεν κατάφερε να μεταφέρει με ακρίβεια όλα τα θαυμαστά που κρύβει η τεχνολογία υποδομής λειτουργίας του Bitcoin.

Μέσα σε λίγο καιρό όμως η ομάδα ωρίμασε, έκανε νέες συνεργασίες με άλλες ομάδες FinTech, συμμετέχει σε όλους τους διαγωνισμούς και Hackathon στην Αθήνα, ξεχωρίζοντας με τις ιδέες της και όπως ήταν αναμενόμενο από τη πορεία της, η Stealth πήρε τη πρώτη θέση στο διαγωνισμό InsurTech της Groupama Ελλάδας και θα μεταβεί στο Παρίσι για να παρουσιάσει το νέο ενδιαφέρον προϊόν στα κεντρικά της εταιρείας. Τι εστί Blockchain

Το Blockchain με λίγα λόγια είναι ένα σύστημα που μπορεί να πιστοποιήσει με ασφάλεια και ταχύτητα οποιαδήποτε ψηφιακή συναλλαγή, τα μέρη που συμμετέχουν, αλλά και το κάθε αντικείμενο. Προσφέρει τη λεγόμενη Πίστη-σαν-Υπηρεσία οπουδήποτε χρειάζεται κάποια ταυτοποίηση και επιβεβαίωση.

Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι όλη η γραφειοκρατία και τα πεπαλαιωμένα συστήματα, φυσικά και ψηφιακά, αλλά και το προσωπικό που τα υποστηρίζει σε λίγο καιρό δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης, με τις συναλλαγές και πιστοποιήσεις να γίνονται μέσα σε λίγα λεπτά με μεγάλη εξοικονόμηση πόρων και χρημάτων,

Οι εφαρμογές πολλές: Ψηφιακά νομίσματα, ταυτότητες, κτηματολόγιο, συμβόλαια, κλειδαριές, διακρατικό εμπόριο, χρηματοπιστωτικές συναλλαγές και στο μέλλον ακόμα και αυτόνομες επιχειρηματικές λειτουργίες μπορούν να υλοποιηθούν αλλάζοντας τα πάντα.

Αν και το Blockchain είχε σχεδιαστεί να είναι ένα ανοικτό, αυτόνομο και κατανεμημένο σύστημα, για να υποστηρίξει ένα κρυπτο-νόμισμα, όλα σχεδόν τα συστήματα που αναπτύσσονται από μικρές και μεγάλες εταιρείες σήμερα έχουν κεντρικό έλεγχο, κάτι απαραίτητο θα λέγαμε, ενώ όλοι προσπαθούν να καθιερωθούν σαν το πρότυπο σε μια κατακερματισμένη αγορά.

George Theofilis
George Theofilis

He has experience at designing production level software systems. He has been working with DLT authoring smart contracts and creating web-based front ends for smart contract systems.

Phone

+(30) 698 326 3935